Producten
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Analyse van het principe en de werkingsmodus van stappenmotoren.
Evenementen
Contacteer ons
86-020-36907671
Contact nu

Analyse van het principe en de werkingsmodus van stappenmotoren.

2023-07-31

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Analyse van het principe en de werkingsmodus van stappenmotoren.

Stappenmotor is een veelvoorkomend motortype dat een belangrijke rol speelt in verschillende toepassingsgebieden.Het bereikt nauwkeurige positieregeling door het ingangspulssignaal te regelen, dat de kenmerken van precisie, efficiëntie en bestuurbaarheid heeft.Hieronder gaan we dieper in op de principes en werkwijzen van stappenmotoren.

 

Het principe van een stappenmotor is gebaseerd op de interactie tussen magnetisch veld en stroom.Een typische stappenmotor bestaat uit een stator, rotor en encoder.De stator is samengesteld uit verschillende magnetische polen, die elk zijn gewikkeld met een spoel.De rotor is samengesteld uit permanente magneten, waarvan het magnetisme het mogelijk maakt om te interageren met de stator.Encoder is een apparaat dat wordt gebruikt om de rotatiepositie van een motor te detecteren.

 

De werkmodus van stappenmotoren kan worden onderverdeeld in twee typen: enkelfasig en meerfasig.
Een enkelfasige stappenmotor kan draaien door slechts één pulssignaal in te voeren.Wanneer een pulssignaal wordt ingevoerd, zal het magnetische veld ervoor zorgen dat de rotor roteert, waardoor één rotatiestap per puls wordt veroorzaakt, waardoor een positieverandering wordt bereikt.In enkelfasige stappenmotoren is het eenvoudigste type een stappenmotor met omkeerbare magnetische veldrotor, die de rotor roteert volgens een bepaalde stapgrootte door de volgorde van spoelbekrachtiging te veranderen.

 

Meerfasige stappenmotoren hebben pulssignalen van meerdere fasen nodig om aan te sturen.Net als bij enkelfasige stappenmotoren activeert elk pulssignaal één rotatiestap.Het verschil is dat meerfasige stappenmotoren een hogere regelnauwkeurigheid en snelheid hebben.Meerfasige stappenmotoren zijn meestal samengesteld uit twee, drie of vier fasen, waarbij elke fase een spoel heeft en een bepaald faseverschil tussen de spoelen.Door achtereenvolgens verschillende spoelen te activeren, kan de rotatie van de stappenmotor worden bereikt.

 

Of het nu gaat om een ​​enkelfasige of meerfasige stappenmotor, nauwkeurige positieveranderingen kunnen worden bereikt door de frequentie en richting van het pulssignaal te regelen.Deze eigenschap zorgt ervoor dat stappenmotoren veel worden gebruikt in veel automatiseringsapparatuur, zoals robots, CNC-bewerkingsmachines, printers, enz.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China Hybride stappenmotor Leverancier. Copyright © 2023 casunsteppermotor.com . Alle rechten voorbehoudena.