Producten
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Analyse van het werkingsprincipe van een stappenmotor de wisselwerking tussen magnetisch veld en stroom
Evenementen
Contacteer ons
86-020-36907671
Contact nu

Analyse van het werkingsprincipe van een stappenmotor de wisselwerking tussen magnetisch veld en stroom

2023-09-06

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Analyse van het werkingsprincipe van een stappenmotor de wisselwerking tussen magnetisch veld en stroom

Een stappenmotor is een nauwkeurig besturingsapparaat dat veel wordt gebruikt in automatiseringssystemen en dat een nauwkeurige positie- en snelheidsregeling bereikt door de wisselwerking van magnetisch veld en stroom.We zullen het werkingsprincipe van een stappenmotor analyseren en een gedetailleerde introductie geven over hoe het magnetisch veld en de stroom omgaan om de motor te laten draaien.
 

    Magnetische pool en magnetisch veld:
 

De rotor van een stappenmotor bevat meestal meerdere magnetische polen, die zijn gemaakt van permanente magneetmaterialen of elektromagnetische spoelen.een magnetisch veld ontstaatDit magneetveld kan worden gegenereerd door een permanente magneet of door een spoel die wordt opgewekt door een elektrische stroom.
 

    Spiraal en stroom:
 

De stator van een stappenmotor bevat meestal meerdere spoelen, die aan een stroombron zijn aangesloten en door stroom worden aangedreven.De richting en grootte van de stroom bepalen de kracht en richting van het magnetisch veldVolgens verschillende besturingsmethoden kan de stroom naar behoefte in de ene of in de andere richting stromen.
 

    Interactie tussen magnetisch veld en spoel:
 

Wanneer de stroom door de spoel van een stappenmotor gaat, zal het door de spoel gegenereerde magnetisch veld in wisselwerking treden met het magnetisch veld van de rotor.er is een aantrekkingskracht of afstoting tussen de spoel en de rotor, waardoor de motor draait.
 

    Magnetische veldveranderingen en rotorbeweging:
 

In een stappenmotor kunnen verschillende magnetische veldveranderingen worden gegenereerd door de richting en grootte van de spoelstroom te veranderen, waardoor de rotor beweegt.wanneer het magnetisch veld van de spoel wordt aangetrokken door het magnetisch veld van de rotorWanneer het magnetisch veld van de spoel het magnetisch veld van de rotor afstoten, zal de motor draaien om de spoel van de rotor te verplaatsen.
 

Kortom, het werkingsprincipe van een stappenmotor is gebaseerd op de wisselwerking tussen magnetisch veld en stroom.Stapmotoren kunnen nauwkeurige positie en snelheidscontrole bereikenDe verandering in het magnetisch veld drijft de rotor om te bewegen, en verschillende stappenhoeken en aandrijvingssequenties bepalen de stappenmodus van de motor.Deze principes en besturingsmethoden maken van stappenmotoren een veelgebruikt precisiebesturingsapparaat in automatiseringssystemen, die op grote schaal worden gebruikt op verschillende industriële en commerciële gebieden.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China Hybride stappenmotor Leverancier. Copyright © 2023 casunsteppermotor.com . Alle rechten voorbehoudena.