GUANGZHOU FUDE ELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD
E-mail casun4@casun.mobi TEL. 86--13539447986
Huis
Huis
>
nieuws
>
Bedrijfnieuws ongeveer Hoe kwam de elektriciteit uit? Wat is het verschil tussen gelijkstroom en AC?
Evenementen
VERLAAT EEN BERICHT

Hoe kwam de elektriciteit uit? Wat is het verschil tussen gelijkstroom en AC?

2022-11-24

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Hoe kwam de elektriciteit uit? Wat is het verschil tussen gelijkstroom en AC?

De elektriciteit is een natuurverschijnsel. De statische of bewegende last zal vele interesserende fysieke fenomenen, zoals bliksem in onweersbuiweer, en geknettervonken wanneer het van start gaan van sweaters in de winter veroorzaken. Later, ontdekten de wetenschappers wetten van diverse elektrogevolgen, en vonden batterijen, generators, en motoren uit.

 

Waarom wordt de stroom verdeeld in AC en gelijkstroom? Dit is een subjectieve afdeling, maar geen afdeling volgens de kenmerken van verschillende stromen. De vroegste gelijkstroom werd niet geproduceerd door generators, maar door batterijen. In 1799, maakte de fysicus Volt een galvanische cel uit zout water en tin de spaanders van het zinkmetaal. Er zou beweging van elektronen tussen de twee gouden metalen zijn, die gelijkstroom veroorzaakten.

 

In 1801, paste de Britse chemicus Humphrey Davy gelijkstroom op de platinadraad door toe de methode van galvanische cel te gebruiken, en de platinadraad verspreidde verblindend wit licht. Hoewel de kosten van deze elektrische lamp zeer hoog waren, en het zeer gemakkelijk om zonder inert gasbescherming was te oxyderen, en het in een paar notulen werd afgedankt, was het prototype van de elektrische lamp geboren geweest, en Edison was niet geboren dat jaar geweest.

 

Strikt genomen, was Edison niet de eerste persoon om de elektrische lamp uit te vinden. Vóór Edison, hadden ongeveer 20 mensen het vroege elektrische lampmodel uitgevonden. Nochtans, omdat de technologie van het vacuüm pompen binnen de elektrische lamp niet op dat ogenblik werd uitgevonden, en de duurzaamheid van het gloeidraadmateriaal nog moet worden verbeterd, zijn de commerciële elektrische lampen niet vermeld, en de mensen kunnen kerosinelampen slechts gebruiken.

 

Toen de technologie rijp werd, verwierf Edison octrooien en bevorderde toen elektrische lampen aan duizenden huishoudens, die beroemd maken. Wat moet dit met gelijkstroom doen?

 

Edison bouwde vele krachtcentrales van gelijkstroom in de stad om de elektrische lichten van het ingezetenengebruik te laten. In de vroege dagen, werden de elektrische lichten aangedreven door gelijkstroom, die een nadeel had. Het veronderstellen dat de krachtcentrale van gelijkstroom van Edison bij positie A is, ingezetenen binnen een straal van 1km van positie A kan normaal machtsgebruik verzekeren, maar de lichten in huizen 1km van ingezetenen weg zijn vaak schemerig, omdat het 110V-voltage dat door de gelijkstroom-generator wordt geproduceerd op de lijn na verscheidene kilometers van vervoer wordt verloren, en de macht aan het huis van de gebruiker kan zijn minder dan 60V. Dit is het nadeel van gelijkstroom-macht: het kan niet worden opgevoerd, en de machtsconsumptie is teveel. Maar wat Edison kon doen? De gelijkstroom-generators zijn gebouwd. Dit probleem komt voor! Zo bouwde Edison vele krachtcentrales in de stad om de stad te bedekken om dit probleem op te lossen, dat ook een hulpeloze beweging was.

 

Toen de tekortkomingen van gelijkstroom werden blootgesteld, begon de wisselstroom toe te nemen.

 

Het probleem van machtsverlies op werd de lijn volkomen opgelost door wisselstroom met de op dat ogenblik uitgevonden transformator te combineren. Eerst, hef het voltage van 110V op, en de stroom zal verminderen (P=UI) wanneer het voltage toeneemt. Dan zal de thermische macht die op het vierkant van kringsp=the van de stroom wordt geproduceerd die met R wordt vermenigvuldigd veel kleiner dan voordien zijn. Met andere woorden, is het slechts noodzakelijk om een wisselstroompost in het stadscentrum te bouwen, en dan transformatoren te installeren in elke gemeenschap om de voltagestabiliteit te verzekeren. Het is niet noodzakelijk om een krachtcentrale van gelijkstroom in de stad te bouwen. Tot dusver, is het beter om hetzij gelijkstroom of AC te beoordelen is beter.

 

De wisselstroom en de gelijkstroom hebben hun eigen kenmerken. Sommige mensen, bijvoorbeeld, zeggen dat de wisselstroom als een hoge snelheidsspoorweg is, terwijl de gelijkstroom als een luchtvliegtuig is, dat punt halverwege tegenhouden en kan vliegen om te richten.

 

Momenteel, 220 wordt de wisselstroom van V 50 Herz gebruikt voor binnenlands gebruik en 380 V voor industrieel gebruik. In sommige landen, worden 110 V of 60 Herz AC gebruikt voor burgerlijke elektriciteit. Naast het veranderen van het voltage, soms moet de frequentie van wisselstroom ook worden veranderd. Gewoonlijk, wordt AC omgezet in gelijkstroom, en dan wordt gelijkstroom omgezet in AC van de vereiste frequentie.

 

Het grote elektromateriaal gebruikt over het algemeen wisselstroom, terwijl vele huishoudapparaten en digitale producten in het leven gelijkstroom-macht gebruiken hoewel zij met wisselstroom worden verbonden. In sommige kringen, worden beide stromen afwisselend gebruikt. Niemand is belangrijker dan anderen, en elk heeft zijn eigen gebruik. Slechts wanneer kunnen de wisselstroom en de gelijkstroomaanvulling elkaar wij tot het beter leven leiden.

Contacteer op elk ogenblik ons

86--13539447986
No.61 Pingxi Industrial Zone, Huashan Town, Huadu District, Guangzhou, 510880,China
Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons