GUANGZHOU FUDE ELECTRONIC TECHNOLOGY CO.,LTD
E-mail casun4@casun.mobi TEL. 86--13539447986
Huis
Huis
>
nieuws
>
Bedrijfnieuws ongeveer Hoe kies je de juiste stuurmachine voor stappenmotoren?
Evenementen
VERLAAT EEN BERICHT

Hoe kies je de juiste stuurmachine voor stappenmotoren?

2023-10-24

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Hoe kies je de juiste stuurmachine voor stappenmotoren?

In dit artikel wordt uiteengezet hoe u een geschikte stuurmachine voor een stappenmotor kunt kiezen, met inbegrip van de kenmerken van het stuurmachinetype, de selectieprocedures en de voorzorgsmaatregelen.Door de juiste bestuurder te kiezen, kan worden gewaarborgd dat de stappenmotor normaal kan werken en een nauwkeurige positiecontrole en een efficiënt vermogen bereikt.
 

    Een stappenmotor is een veelgebruikt type motor in automatiseringsbesturingssystemen, die aanzienlijke voordelen heeft op het gebied van positionering en positiebeheersing.om de normale werking van de stappenmotor in gevaar te brengenIn dit artikel zal worden geïntroduceerd hoe de juiste driver voor een stappenmotor te kiezen.
 

Kenmerken van aandrijftypen
 

1Eenfasedriever:
 

Eenfasige aandrijvers hebben doorgaans lagere kosten en eenvoudige structuren, waardoor ze geschikt zijn voor enkele eenvoudige toepassingsscenario's.eenfasige stuurprogramma's kunnen geen hoge precisie van de bewegingsleiding bieden.
 

2Dual-phase aandrijving:
 

Dual-phase aandrijvingen hebben doorgaans hogere kosten en complexe structuren, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen die een hogere precisie van de positiebeheersing en een hogere vermogensafgifte vereisen.De dubbelfasedriever kan een stabiele stroomuitgang en hoge gradiëntstroomveranderingen bieden, waardoor een hogere positioneringsnauwkeurigheid wordt bereikt.
 

3- Microstep driver:
 

De micro-stapdriver kan de staphoek van de stapmotor in kleinere hoeken ontbinden, waardoor een hogere precisie van de positiebeheersing wordt bereikt.de systeemefficiëntie van microstep-drivers is relatief laag, waardoor zij geschikt zijn voor toepassingsscenario's die een hogere positiegewogenheid en lagere snelheid vereisen.
 

    Selecteer stappen
 

1. Bepaal de specificaties van de stappenmotor: op basis van de toepassingsvereisten selecteer de juiste parameters van de stappenmotor, zoals spanning, stappenhoek, aantal stappen, enz.
 

2. Bepalen van de rijmethode: Bepalen van de vereiste rijmethode op basis van het type stappenmotor (tweefasige, eenfasige, hybride) en de toepassingsvereisten.
 

3. Bepaal de instellingen van de bestuurdersafdeling: Selecteer de juiste instellingen van de afdeling op basis van de toepassingsvereisten om de vereiste bewegingsnauwkeurigheid en positiebeheersing te bereiken.
 

4Bepaal de motorstroom: op basis van de nominale stroom van de stappenmotor en de capaciteit van de aandrijver, selecteer de juiste aandrijverstroom en zorg ervoor dat deze voldoet aan de toepassingsvereisten.
 

5Systemintegratie: Zorg ervoor dat de geselecteerde bestuurder compatibel is met de integratie- en communicatieinterface van het gehele automatiseringsbesturingssysteem.
 

 

    Voorzorgsmaatregelen
 

1. Vermogen van de bestuurder: het vermogen van de bestuurder moet voldoende zijn om de vereiste stroom en het vereiste koppel te ondersteunen.Een groot deel van de productie is afkomstig van de productie van elektrische apparatuur..
 

2. Stroom van de stuwraket: de stroominstelling van de stuwraket moet voldoen aan de nominale stroom van de stappenmotor, anders zal de motor niet goed functioneren.
 

3. Onderscheidingsinstellingen: De selectie van de onderverdeling moet overeenkomen met de toepassingsvereisten, een precieze positiecontrole en een efficiënte uitgang van het vermogen te bereiken.
 

4. Type stuurprogramma: selecteer verschillende typen stuurprogramma's volgens de toepassingsvereisten om aan specifieke regelvereisten te voldoen.
 

De keuze van een geschikte stuwrekenaar voor de stappenmotor is van cruciaal belang voor de normale werking en het bereiken van een stabiele positiecontrole.Door zorgvuldig rekening te houden met factoren zoals de specificaties van de stappenmotor, rijmmethoden en instellingen voor de onderverdeling van de bestuurder, kan door het selecteren van geschikte bestuurders een hogere bewegingsnauwkeurigheid en een efficiënter vermogen worden bereikt,en zorgen voor de betrouwbaarheid en stabiliteit van het gehele automatiseringsbesturingssysteemTijdens het selectieproces wordt aanbevolen om professionele fabrikanten of ingenieurs te raadplegen om de beste selectie- en toepassingsoplossing te verzekeren.

Contacteer op elk ogenblik ons

86--13539447986
No.61 Pingxi Industrial Zone, Huashan Town, Huadu District, Guangzhou, 510880,China
Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons