Producten
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer De bewegingswijzen van stappenmotoren: kenmerken en verschillen van volle, halve en micro-stappen
Evenementen
Contacteer ons
86-020-36907671
Contact nu

De bewegingswijzen van stappenmotoren: kenmerken en verschillen van volle, halve en micro-stappen

2023-11-27

Recentste bedrijfnieuws ongeveer De bewegingswijzen van stappenmotoren: kenmerken en verschillen van volle, halve en micro-stappen

Een stappenmotor is een soort motor die vaak wordt gebruikt voor nauwkeurige positionering en bewegingscontrole.het bereiken van een precieze positie aanpassingDit artikel zal zich richten op drie algemene bewegingsmodussen van stappenmotoren: volle stap, halve stap en micro stap, evenals hun kenmerken en verschillen.
 

    1Volledige stapsbeweging:
 

Volstapsbewegingsmodus is een van de meest elementaire werkwijzen voor stapsmotoren.Dit betekent dat voor elke ingang van de pulsDe eigenschappen van de volstapsmodus zijn als volgt:
 

    ·Eenvoudig en betrouwbaar:In de volstapsmodus hoeft de stapsmotor alleen externe pulssignalen te ontvangen om normaal te kunnen werken.
 

    ·Relatief hoog koppel:Vanwege de stroom die door elke spoel van de stappenmotor gaat, zorgt de volstapsmodus meestal voor een hoger koppel.
 

    ·Relatief lage nauwkeurigheid:Door een vaste staphoek kan de volledige stapmodus bepaalde fouten hebben bij de fijne positie-instelling.
 

    2. Halfstapsbeweging:
 

De halfstapmodus is een verbetering van de volledige stapmodus. In de halfstapmodus zorgt elke pulsinvoer ervoor dat de stapmotor met de helft van de staphoek draait.De kenmerken van de halfstapmodus zijn als volgt::
 

    ·Hoger resolutie:In vergelijking met de volstapsmodus biedt de halfstapsmodus een hogere resolutie en positioneringsnauwkeurigheid omdat de stapshoek gehalveerd is.
 

    ·Relatief klein koppel:Aangezien de stroom slechts door de helft van de spoel van de stappenmotor gaat, is het koppel in halve stap meestal iets lager dan in volle stap.
 

    3. Micro-stap modus:
 

De micro-stap-bewegingsmodus is de meest geavanceerde bewegingsmodus voor stapmotoren..De kenmerken van de micro-stapmodus zijn als volgt:
 

    ·Hoge resolutie en gladheid:Microstep-modus kan een zeer hoge resolutie en een soepele beweging bieden, waardoor een nauwkeurigere positie aanpassing mogelijk is.
 

    ·Laag koppel:Aangezien de stroom slechts door een deel van de spoelen van de stappenmotor gaat, is het koppel in de microstep-modus relatief laag.
 

In de bewegingsmodus van een stappenmotor hebben volle, halve en micro stappen elk hun eigen kenmerken.maar met een relatief lage nauwkeurigheidDe halfstap modus biedt een hogere resolutie, maar een iets lager koppel dan de volledige stap modus. De micro stap modus heeft de hoogste resolutie en gladheid, maar het koppel is relatief laag.Volgens specifieke toepassingsvereisten, kan door het selecteren van de juiste bewegingsmodus een nauwkeurigere positionering en bewegingscontrole worden bereikt.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China Hybride stappenmotor Leverancier. Copyright © 2023-2024 casunsteppermotor.com . Alle rechten voorbehoudena.